Vondel Magazine

Vondel Hotels Hotel Pontsteiger

Designtrend: Scandinavisch chic in Hotel Pontsteiger

In de wereld van interieurontwerp is de Scandinavische stijl niet meer weg te denken. Deze style is uitgegroeid als een ware trend. Ook de prachtige inrichting van Hotel Pontsteiger is geïnspireerd op deze Scandinavische interieurtrend die bekend staat om zijn elegantie, minimalisme en functionele benadering. Get inspired!

 

Minimalisme 

Minimalisme wordt vaak verward met een saai, sober design. Dit is allesbehalve het geval bij ons hotel. Het gaat eerder om het less is more principe. Er is een focus is op eenvoudige en strakke lijnen, waardoor de ruimte rustig en geordend oogt. Daarom is dit hotel ook de ideale omgeving om te ontsnappen uit de drukte van de stad!

 

Licht & luchtigheid

Wat ook opvalt is het feit dat vrijwel het gehele hotel doordrenkt is met natuurlijk licht. Verlichting is van groot belang in een Scandinavisch chic design. Daarom zijn in alle hotelkamers veel grote ramen die licht binnenlaten. Om de natuurlijke verlichting aan te vullen, zijn ook overal in het hotel lichten die een warme sfeer creëren tijdens de donkere dagen. Daarnaast wordt door het gebruik van lichte kleuren de ruimtes nog ruimtelijker en helderder. 

Natuurlijke kleuren en materialen 

Over kleuren gesproken, in het hotel is duidelijk gebruik gemaakt van het typische kleurenpalet van een Scandinavische design die zich richt op neutrale kleuren, zoals wit, beige, crème en verschillende grijstinten. Naast natuurlijke kleuren worden veelal ook neutrale materialen gebruikt zoals hout. Kijk maar eens naar de onderkant van het dak bij Hotel Pontsteiger, welke bestaat uit indrukwekkend veel houten balkjes. 

Fuctionaliteit 

Functionaliteit is ook een belangrijk aspect van een Scandinavisch design. In Hotel Pontsteiger vind je slimme opbergoplossingen en doordachte indelingen die de ruimte maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de schoonheid van het interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van open kasten, wat ervoor zorgt dat naast het feit dat het praktisch en bruikbaar is, je ook minder snel iets vergeet! 

 

Oog voor detail 

Hoewel het Scandinavische chic design in de basis minimalistisch en eenvoudig is, ligt de schoonheid in de subtiliteit van de details. Denk aan hoogwaardige afwerkingen en elegante meubelstukken. Ook in Hotel Pontsteiger vind je deze verfijning terug op alle kamers. Van bijzondere kunstwerken tot aan luxe toiletartikelen in de kamer: we got you covered. 

Wil je zelf ook in een van deze trendy Scandinavische kamers slapen? Boek je verblijf dan hier!