Vondel Magazine

Kerstwandeling langs onze hotels in Amsterdam

Je kunt de wandeling het beste beginnen bij Hotel Pontsteiger, gelegen in de levendige houthavens. Hier heb je een panoramisch uitzicht over het IJ. Vervolg je tocht door een verlicht IJdok en langs het Centraal Station naar Hotel MAI, een wandeling van ruim een half uur. Onderweg is het een absolute must om een pauze te nemen en de indrukwekkende 20 meter hoge kerstboom op de Dam te bewonderen, die jaarlijks voor het Koninklijk Paleis staat. Voor last minute kerstcadeautjes kun je meteen een bezoek brengen aan de verlichte Bijenkorf, waardoor je volledig in de kerstsferen komt. 

Een echte aanrader is het boeken van een Canal Cruise. Vaar door de grachten van Amsterdam en ervaar de magie van de stad vanaf het water, onder het genot van een heerlijke chocolademelk of glühwein. Vooral het Amsterdam Light Festival is spectaculair vanaf het water, van 17:00 tot 23:00 staan de lichten iedere dag aan vanaf 30 november t/m 21 januari.  

Terug bij de Dam, kun je je wandeling voortzetten door de Negen Straatjes. Deze schilderachtige straatjes zijn ook prachtig versierd met kerstlichtjes en ook hier kun je goed kerst shoppen bij de talloze boetiekjes. Bij de Rozengracht vind je Hotel Mercier. Heb je inmiddels al honger gekregen? Stop dan zeker bij hun Vegan Restaurant Bonboon, waar je kunt reserveren voor een overheerlijk 4- of 5-gangen diner of gewoon even snel een hapje en een drankje neemt aan de bar. 

Energie bijgetankt? Vervolg je wandeling en loop ongeveer 20 minuten naar Hotel de Hallen. Hier kun je ook genieten van het restaurant Remise47, dat Frans/ internationale gerechten serveert, of een heerlijke warme chocolademelk om op te warmen! Bovendien wordt de passage in de Hallen ook omgetoverd tot een winterwonderland. Mis de Sunday Market op december niet, waar je (vintage) meubels en kunst kunt shoppen. Op 22 en 23 december kun je ook de ‘Maker Market’ kersteditie bezoeken in de Hallen, met leuke producten, workshops en live kerstmuziek. Kijk hier voor meer informatie. Een grote tip is natuurlijk ook om de Filmhallen te bezoeken, waar je kunt genieten van een cozy kerstfilm. 

Vanaf Hotel de Hallen is het ongeveer een kwartiertje lopen naar ons prachtige Hotel van de Vijsel. Tijdens deze wandeling kun je een bezoek brengen bij de sprookjesachtige Vondelkerk, waar meerdere events gehouden worden in december. Hotel JL76 en Hotel Roemer liggen op steenworp afstand, gevestigd in het Museumkwartier. Hier wordt ieder jaar de grootste kerstmarkt van Amsterdam georganiseerd, genaamd Christmas Village, te bezoeken van 13 december tot en met 26 december. Deze kerstmarkt heeft meer dan 45 kraampjes met uitzicht op het prachtige Rijkmuseum en is een niet te missen hotspot als je Amsterdam bezoekt in december! 

Als je na deze wandeling nog steeds energie over hebt om het oosten van Amsterdam te verkennen, kun je ons laatste hotel, genaamd Hotel de Jonker, bezoeken. Dit hotel ligt naast de Hortus Botanicus, die tijdens de winter extra lang open voor ‘Hortus by Night’ avonden. Ga op excursie in de nacht of ontspan bij het kampvuur met een dekentje. Veel wandelplezier gewenst!