Vondel Magazine

Hotspot: Gallery MAI Amsterdam

Hotspot: Gallery MAI Amsterdam

Tot 23 november kun je hier de expositie van Claes Iversen bewonderen. Claes (geboren in 1977) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als ontwerper en kunstenaar op meerdere manieren dan alleen couture. 

Claes’ kunst is ook al te bewonderen in de rest van Hotel MAI, in zowel de openbare ruimtes als in de hotelkamers. Veel van zijn werken zijn geïnspireerd op zijn reizen naar Azië. Voor dit project heeft hij een serie gecreëerd met foto's van Chinese gebouwen en Japanse bloesems, bewerkt met verf en/of geborduurde bloemen. De studies voor deze opdracht vind je in Gallery MAI. 

Ook te zien in Gallery MAI is de Connected-serie, die hij heeft gemaakt tijdens de Covid-periode. Hij combineerde schilderen met foto’s van stopcontacten en slaagde erin om bijzondere gelaagde kunst te creëren. Deze collectie is absoluut uitzonderlijk en daarom zeker het bezoeken waard.

De verzameling kunst laat zien dat Claes niet alleen met verf en kwasten werkt, maar ook met allerlei andere uiteenlopende materialen zoals borduur, tape en foto’s, oftewel mixed media. Overal haalt hij inspiratie uit. Dit maakt de expositie zo ontzettend tof en inspirerend om te bezoeken. 

Bezoek & openingstijden
Iedere donderdag (tot 23 november) is deze expositie geopend voor bezoekers tussen 15.00 en 19.00. Op afspraak kun je eventueel ook een andere dag langskomen. Mail dan naar: info@claesiversen.com. Bekijk ook zeker vast de Instagram om alvast een voorproefje te zien. We hopen je snel te ontvangen!